On olemassa eräs huomionarvoinen asia josta yritän aina muistuttaa poikasten ostajiakin. Nimittäin kanin murrosikä. On yhä paljon ihmisiä, jotka eivät tule ajatelleeksikaan kanillakin olevan murrosikä, mutta voi millaista sitten onkaan, kun satut saamaan kanin jolla on äärimmäisen voimakas murrosikä - ihana pieni pallukka muuttuu hetkessä kurisevaksi täystuhoksi

Hansu on yksi lempparilapsukaisistani, jonka olen itse pienestä pitäen kasvattanut ja saanut siitä syystä panostaa paljon sen käsittelyyn. Se onkin oikea räsymatto, joka löhöilee asennossa kuin asennossa aina yhä leppoisasti ja sen voi vaikka pyöräyttää kuperkeikkaa ympäri.

Vaa nyt se hetki on tullut. Minun pikkuisella Hansukalla on alkanut murrosikä! Se saattaa pöristä ja osoittaa mieltään asiasta kuin asiasta. Myös nylkytykset ovat tulleet kuvioihin, joten ruokakiponkin asettelu on nykyään oma operaationsa, mikäli ei halua hytkyvää luppakorvaa kiinni käteensä..

Jokin on sentään pysynyt ennallaan ja se on Hansun halukkuus olla mahdollisimman lähellä. Hansu ulkoilee aina välillä pihallamme vapaana, kun olen itse vahtimassa tilannetta. Se ottaa iloisia spurtteja pitkin pihamaata, juoksee pihatietä edestakaisin ja tulee sitten takaisin luokseni jalkojeni juureen - tai kiipeää syliini jos satun istumaan.

Pihalle se nauttii myös kaivamisesta. Pikkuruisia kuoppia ilmestyy salamannopeasti aina sinne, missä Hansu on sattunut käymään. Pehmeä hiekka on ihan erityisen kivaa, kun siihen saa kunnolla kuoppaa..

* Kaivuu kaivuu kaivuu *

* Wiiuuuuuu... *

Koiratkin ovat tottuneet pihalla seikkailevaan Hansuun